Recept lasagne bolognese

Het is vast wel eens voorgekomen dat u bij vrienden of bekenden lasagne at, en dacht:

Dat recept lasagne bolognese moet ik hebben. Of bent u een van die types die altijd lasagne uit een pakje maakte, en nu toe is aan onvervalste, zelfgemaakte lasagne bolognese? Lees dan hier het recept lasagne bolognese!

Recept lasagne bolognese

Recept lasagne bolognese

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 pak lasagnevellen (of: maak ze zelf!)
  • 1 blik stukjes gepelde tomaten
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 milliliter koude melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • suiker
  • peper
  • ┬ázout

 

Het recept lasagne bolognese bereidt u als volgt.

Als eerste maakt u de bolognesesaus klaar. Hiervoor snippert u de ui, en fruit deze vervolgens met wat olijfolie in een pan. Halverwege voegt u de fijngesneden knoflook toe. In een andere pan verwarmt u de tomatenpuree, waarna u het eerdere mengsel van ui en knoflook toevoegt aan de puree. In een andere pan verwarmt u het gehakt met de kruiden, zout en peper, wat weer toegevoegd zal worden aan het pureemengsel. Dit alles brengt u op smaak met suiker, en laat u een dik half uur sudderen met een laurierblaadje. De oven verwarmt u ondertussen voor op 180 graden Celsius, waarna u de bechamelsaus kunt bereiden.

 

Hiervoor smelt u boter, en roert u hier de bloem door.

 

Dit verwarmt u, en vervolgens voegt u al roerend de melk toe tot u een dikke saus heeft. Daarna vet u de ovenschaal in, en begint u met een laagje lasagnevellen. Daarna volgen achtereenvolgens een deel bechamelsaus, een deel bolognesesaus en een deel mozzarella. Vervolgens herhaalt u dit tweemaal, met als laatste laag geraspte kaas. Het geheel dient u 45 minuten in de oven te doen. Geniet van dit originele recept lasagne bolognese!