Lasagne maken

Wat is het

Lasagne is een traditioneel Italiaans ovengerecht en vindt zijn oorsprong in Marche, Emilia Romagna en heel Midden-Italiƫ. Typisch aan lasagne is, is dat het uit verschillende laagjes bestaat. Je kunt op diverse manieren lasagne maken.

Traditionele lasagne maken

Je kunt op de traditionele manier lasagne maken. Hiervoor heb je dunne pastabladen (lasagnebladen), gehakt, Parmezaanse kaas en bechamelsaus nodig. In een ingevette ovenschotel doe je eerst een laagje bechamelsaus, een laagje parmezaanse kaas en dan een laagje gehakt. Daar leg je een paar voorgekookte, halfgare pastabladen op om vervolgens weer te beginnen met de bechamelsaus. Wanneer de schaal helemaal gevuld is, gaat het voor minimaal een half uur de oven in.

Moderne lasagne maken

Tegenwoordig zijn er diverse moderne manieren van lasagne maken. Het gehakt kan bijvoorbeeld vervangen worden door kip of vis. Lasagne maken met spinazie is ook een populaire manier. Ui en knoflook worden ook vaak toegevoegd aan de lasagne. Alsook vele andere groenten zoals courgette, wortel en paprika. In de Ierse keuken wordt lasagne meestal gemaakt met tomaten, cheddarkaas en veel gehakt. Hierbij wordt dan ook een flinke portie friet geserveerd.