Hoe maak ik lasagne met zalm?

Naast de traditionele lasagne, met tomatensaus en rundsvlees, bestaan er nog heel wat varianten, waaronder lasagne met zalm. Die is extra gezond omdat zalm een mooie dosis visolie bevat, wat zeer veel gezondheidsvoordelen heeft.

Eerst naar de winkel

Vooral je eraan begint, moet je ervoor zorgen dat alle ingrediënten in huis zijn. Voor 2 personen heb je het volgende nodig: 85 gram gerookte zalm, 1 kopje Parmezaanse kaas, 6 lasagne blaadjes, 1 ei, een beetje mozzarella, 2 eetlepels gewone bloem, 1 theelepel basilicum, 2 eetlepels boter, een beetje melk en 200 gram ricotta kaas.

Lasagne met zalmHoe begin ik eraan?

Zorg voor een voorverwarmde oven van 190°C. Terwijl de oven opwarmt kun je echt beginnen aan je lasagne. Smelt boter in een koekenpan, op laag vuur. Voeg eerst de bloem erbij en daarna geleidelijk de melk alsook het zout en de peper. Blijf roeren tot je een dik, glad mengsel verkrijgt. Verminder het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat verder opwarmen tot de kaas gesmolten is. Meng in een afzonderlijke kom de mozzarella, de ricotta, het ei en de basilicum.

Lasagne met zalm: werken met laagjes

Ondertussen heeft de oven een temperatuur van 190 °C. Tijd om uw schoteltje, lasagne met zalm, klaar te maken om te garen. Vet een diep schaaltje in met een beetje boter en bedek de bodem met ¼ van de saus en ¼ van het kaasmengsel. Bedek deze laag met 1/3 deel van de lasagne blaadjes, ¼ van de saus en de helft van de zalm. Herhaal dit proces tot uw schaaltje mooi gevuld is.

Lasagne met zalm: de laatste stap

Bedek de schaal en bak de lasagne in de oven gedurende 40 minuten. Verwijder daarna het deksel en bak nog eens 20 minuten tot de bovenkant mooi bruin is en de randjes wat knapperig worden. Laat het geheel daarna nog een 10 tal minuutjes afkoelen en snij je lasagne met zalm in stukken en serveer ze.