Het is vast wel eens voorgekomen dat u bij vrienden of bekenden lasagne at, en dacht:
Dat recept lasagne bolognese moet ik hebben. Of bent u een van die types die altijd lasagne uit een pakje maakte, en nu toe is aan onvervalste, zelfgemaakte lasagne bolognese?
Lees dan hier het recept lasagne bolognese!
Recept lasagne bolognese
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden
- 500 gram rundergehakt
- 1 laurierblaadje
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 pak lasagnevellen (of: maak ze gewoon zelf!)
- 1 blik stukjes gepelde tomaten
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 2 bolletjes mozzarella
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 milliliter koude melk
- 50 gram geraspte kaas
- olijfolie
- suiker
- peper
- zout
Het recept lasagne bolognese bereidt u als volgt.
Als eerste maakt u de bolognesesaus klaar. Hiervoor snippert u de ui, en fruit deze vervolgens met wat olijfolie in een pan. Halverwege voegt u de fijngesneden knoflook toe. In een andere pan verwarmt u de tomatenpuree, waarna u het eerdere mengsel van ui en knoflook toevoegt aan de puree.
In een andere pan verwarmt u het gehakt met de kruiden, zout en peper, wat weer toegevoegd zal worden aan het pureemengsel. Dit alles brengt u op smaak met suiker, en laat u een dik half uur sudderen met een laurierblaadje. De oven verwarmt u ondertussen voor op 180 graden Celsius, waarna u de bechamelsaus kunt bereiden.
Hiervoor smelt u boter, en roert u hier de bloem door.
Dit verwarmt u, en vervolgens voegt u al roerend de melk toe tot u een dikke saus heeft. Daarna vet u de ovenschaal in, en begint u met een laagje lasagnevellen. Daarna volgen achtereenvolgens een deel bechamelsaus, een deel bolognesesaus en een deel mozzarella. Vervolgens herhaalt u dit tweemaal, met als laatste laag geraspte kaas. Het geheel dient u 45 minuten in de oven te doen. Geniet van dit originele recept lasagne bolognese!