Vegetarische lasagne is een gewijzigde versie van de traditionele Italiaanse schotel.

In de vegetarische versie vervangt men het gemalen rundvlees door vleesvervangers. De vegetarische lasagne is een populair menu omdat het gezond is aan mensen met een vegetarische levensstijl of een speciaal dieet te laten proeven van een typisch Italiaans gerecht.

Voor de vegetarische lasagne gebruikt men veel dezelfde ingrediënten als bij de traditionele lasagne schotel. Ricotta-kaas wordt vaak gebruikt en dezelfde platte noedels houden het geheel samen. De vegetarische lasagne bevat doorgaans ook tomatensaus die met de gemalen vleesvervangers gemengd wordt.

Een deel van het vlees kan men ook vervangen door spinazie of andere groene groenten.

vegetarische lasagneDe doorsnee mens zal het verschil met de “echte” lasagne niet direct merken, maar een vegetariër zal toch direct het verschil merken. Alle elementen van de vegetarische lasagne zijn minimaal bewerkt of gekookt en houden zo meer hun vitaminen en voedzame elementen vast, inclusief antioxidanten, die absoluut niet mogen ontbreken in een gezond gerecht.

Door de kortere bereidingstijd zal de vegetarische lasagne ook beter smaken dan de soms voorgekookte soorten grondstoffen die gebruikt worden in het originele recept. Plantaardige lasagne is één van de klassieke Italiaanse gerechten die perfect kunnen aangepast worden voor de vegetarische markt.

Veel plantaardige lasagne recepten vallen in de categorie van “vegetarische dieet voedsel.”, vooral omdat veel diëtisten weten dat de vervanging van rood vlees door groenten een positief effect heeft op de stofwisseling, en bijgevolg ook op het gewicht.

Meer tips nodig voor leuke veggy recepten? De lieve mensen van VegetarischKoken.net hebben een hele website vòl van lekkers!